• Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Το ταξίδι περιλαμβάνει
 • Το ταξίδι δεν περιλαμβάνει
 • Κράτηση
 • FAQ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ!!! ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ  28ης  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!

Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες..

Πρόγραμμα

1 ΗΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 25 Οκτωβρίου 2022

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΜΗ

Αναχώρηση στις 12:00΄ από Προφήτη Ηλία με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 15:00΄ για την Σύμη. Διανυκτέρευση εν πλώ.

2 ΗΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 26 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΜΗ-ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ-ΠΕΔΙ

Άφιξη στο Γιαλό της Σύμης στις 05:25’.Αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Πανορμίτη και προσκύνημα στον Ταξιάρχη. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης είναι ο πολιούχος του νησιού καθώς και όλων των Δωδεκανήσων, των σφουγγαράδων αλλά και των ναυτικών. Χτισμένη μέσα σε αρκετό πράσινο, πάνω στη θάλασσα, υπάρχει τουλάχιστον από τον 15ο αιώνα και στολίζεται από ένα πανέμορφο καμπαναριό, ρυθμού μπαρόκ-ροκοκό του 1905-1911, που μιμείται το ανάλογο της Μονής Ζαγκόρσκ, κοντά στη Μόσχα. Η επιβλητική, θαυματουργή εικόνα του, σύμφωνα με επιγραφή πάνω στην ασημένια ποδιά του, φιλοτεχνήθηκε το 1724 από τον αξιόλογο τεχνίτη Ιωάννη τον Πελοποννήσιο. Αναχώρηση για το Πεδί για βόλτα και φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, βόλτα στην Χώρα του νησιού.

3 ΗΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 27 Οκτωβρίου 2022

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΡΟΥΚΟΥΝΙΩΤΗ-ΤΟΛΙ

Πρωινό και αναχώρηση για το αρχαιολογικό-λαογραφικό Μουσείο Σύμης .
Το Μουσείο περιλαμβάνει τις εξής συλλογές:
Aρχαιολογική συλλογή ευρημάτων κλασικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου,Βυζαντινή συλλογή, Λαογραφική συλλογή.H Aρχαιολογική συλλογή Σύμης στεγάζεται σε παραδοσιακό συμιακό αρχοντικό της οικογένειας Γιαννεσκή, προικώο στον N. K. Φαρμακίδη σπογγέμπορο και υποπρόξενο της Aυστροουγγαρίας στη Σύμη. Tα νεοκλασικά στοιχεία της οικίας προστέθηκαν το 1875. Aποτελεί δωρεά της Aριάδνης B. Φαρμακίδη και Σεβαστής N.Φαρμακίδη στο ελληνικό κράτος.
Aναπαράσταση εσωτερικού συμιακής οικίας με την τραπεζαρία και το καθιστικό (έπιπλα, σερβίτσια, πίνακες και φωτογραφίες εποχής), καθώς και παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες συμπληρώνουν την έκθεση.

Αναχώρηση για το μοναστήρι του Ρουκουνιώτη. Η αρχιτεκτονική του αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα οχυρωμένου μοναστηριακού συγκροτήματος. Ο ειδυλλιακός χώρος της Μονής του Ρουκουνιώτη ή «Μιχαήλη» κατά την Συμαϊκή ντοπιολαλιά, σχετίζεται εδώ και πολλούς αιώνες με την απόδοση τιμής και προσκυνήσεως των άυλων Αγγέλων και συγκεκριμένα του Παμμεγίστου Αρχιστρατήγου Μιχαήλ, του επονομαζομένου «Ρουκουνιώτη», ένεκα του τοπωνυμίου «Ρούκουνα» της περιοχής αυτής. Βρίσκεται σε οροπέδιο δυτικά της πόλεως της Σύμης, και απέχει μισή περίπου ώρα πεζοπορίας απ’ αυτήν. Οι τοπικές παραδόσεις χρονολογούν την Μονή Ρουκουνιώτη περί τον Ε΄ μ. Χ. αιώνα, δίδοντάς της την πρώτη θέση στην κλίμακα του παλαιοτέρου χριστιανικού μνημείου της Σύμης. Προσκύνημα και περιήγηση στην ιερά Μονή. Αναχώρηση για την παραλία Τολί με τα καταγάλανα νερά ελεύθερος χρόνος για φαγητό και μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση.

4 ΗΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 28 Οκτωβρίου 2022

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΠΑΡΕΛΑΣΗ-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Πρωινό και προαιρετικός εκκλησιασμός, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου , όπου θα έχουμε την τιμή να την γιορτάσουμε μαζί με τους ακρίτες μας. Παρακολούθηση του εορτασμού και της παρέλασης. Ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στη γραφική Σύμη. Αναχώρηση το βράδυ στις 20:25΄ από το λιμάνι στο Γιαλό, για Πειραιά. Επιβίβαση και αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής .Διανυκτέρευση εν πλώ.

5 ΗΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 29 Οκτωβρίου 2022

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΤΡΙΠΟΛΗ

Άφιξη στις 13:10΄ στον Πειραιά και επιστροφή στην Τρίπολη με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

 • την μεταφορά με λεωφορείο
 • τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε αεροπορικού τύπου θέσεις (προαιρετική επιβάρυνση καμπίνας)
 • δύο διανυκτερεύσεις στη Σύμη με πρωινό
 • την είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • ό,τι δεν αναφέρετε στο πρόγραμμα ή αναφέρετε ως προαιρετικό
 • την επιβάρυνση της  καμπίνας στο πλοίο.
 • Αναχώρηση
  Επιστροφή
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Αναχώρηση Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022
  Επιστροφή Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022
  1 - 1 Pax
   

Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες