• Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Περιλαμβάνονται
 • Δεν περιλαμβάνονται
 • Κράτηση

Πάσχα στη Πάτμο, το νησί της Αποκάλυψης ή τα ‘’Ιεροσόλυμα του Αιγαίου’’ όπως το ονομάζουν.
Φέτος που το Πάσχα πέφτει τέλη Απριλίου είναι η ιδανική εποχή να επισκεφτεί κανείς τον καλύτερο προορισμό για τους θρησκευτικούς εορτασμούς του Πάσχα, από αυτό το νησί με τη μεγάλη και ιδιαίτερη θρησκευτική παράδοση. Μιλάμε για την Πάτμο, το νησί της Αποκάλυψης, το μέρος όπου το 94 ή 95 μ.Χ., ο ευαγγελιστής Ιωάννης συνομίλησε με το Θεό κι εκείνος του αποκάλυψε το προφητικό βιβλίο. Εκτός όλων των άλλων, θα ζήσουμε το έθιμο που κάνει το Πάσχα στην Πάτμο ξεχωριστό, την τελετή του Νιπτήρα, το πρωί της Μ. Πέμπτης στην πλατεία του Δημαρχείου, το οποίο αποτελεί την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου: ο Ηγούμενος, όπως ακριβώς ο Ιησούς, πλένει τα πόδια δώδεκα μοναχών που κάθονται γύρω από τη μεγάλη εξέδρα, όπως οι μαθητές στο Μυστικό Δείπνο.

Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες..

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Ημερομηνία: : 18 Μαρτίου 2019

Μ.Τετάρτη 24/04/19: Τρίπολη - Πειραιάς – Εν πλω

Συγκέντρωση και αναχώρηση από την Τρίπολη στις 15:30 από την πλατεία Αγ. Βασιλείου. Άφιξη στο Πειραιά στις 18:00, επιβίβαση στο πλοίο Bluestar 1, τακτοποίηση και στις 19:00 απόπλους για την Πάτμο. Άφιξη περίπου στις 03:15 τα ξημερώματα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα

Ημερομηνία: : 18 Μαρτίου 2019

Μ.Πέμπτη 25/04/19: Χώρα (Τελετή Νιπτήρος) - 12 Ευαγγέλια στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης

Πρωινό και μεταφορά στη Χώρα για την τελετή του Νιπτήρος, που πραγματοποιείται μόνο στην Πάτμο και στα Ιεροσόλυμα. Επιστροφή στη Σκάλα. Φαγητό σε εστιατόριο κοντά στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το βράδυ μεταφορά στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης, για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία των 12 Ευαγγελίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Ημερομηνία: : 18 Μαρτίου 2019

Μ.Παρασκευή 26/04/19: Πάτμος

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι του Ιωάννου Θεολόγου. Θα δούμε το Μουσείο με τις Βυζαντινές εικόνες, ιερά κειμήλια, λείψανα αγίων, το ιδρυτικό χρυσόβουλο της Μονής κ.ά. Συνεχίζουμε για τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Περιήγηση στο Μεσαιωνικό κομμάτι της Χώρας, το Λαογραφικό Μουσείο και το Αρχοντικό του Σημαντήρη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Μονή Ευαγγελισμού, όπου θα παρακολουθήσουμε την Αποκαθήλωση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ μετάβαση στη Σκάλα, όπου θα δούμε τους 2 Επιτάφιους να συναντώνται στο λιμάνι για την περιφορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα

Ημερομηνία: : 18 Μαρτίου 2019

Μ. Σάββατο 27/04/19: Σκάλα - (προαιρετικά Λειψοί) - Μονή Ι. Θεολόγου

Πρωινό και αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί προαιρετική εκδρομή με καραβάκι στους Λειψούς. Προσκύνημα στην Παναγιά του Χάρου, όπου στην εικόνα η Παναγία δεν εμφανίζεται να κρατά το θείο βρέφος, αλλά τον Εσταυρωμένο Χριστό. Επιστροφή στη Σκάλα και το βράδυ μεταφορά για την Ανάσταση στη Ι.M. Θεολόγου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Αναστάσιμο δείπνο.

5η ημέρα

Ημερομηνία: : 18 Μαρτίου 2019

Πάσχα 28/04/19: Σκάλα - Χώρα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος. Ακολουθεί Πασχαλινό γεύμα με μουσική σε παραδοσιακό χωριό. Το απόγευμα μετάβαση στη Χώρα, όπου τελείται o Εσπερινός της Αγάπης στο Μοναστήρι του Ιωάννου Θεολόγου. Το απόγευμα θα συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Δήμου στη Σκάλα (γλέντι με παραδοσιακούς χορούς).

6η ημέρα

Ημερομηνία: : 18 Μαρτίου 2019

Δευτέρα του Πάσχα 29/04/19: Πειραιάς – Τρίπολη

Μετά το πρωινό μας ελεύθερος χρόνος στα μαγαζιά για να κάνουμε τα τελευταία ψώνια μας. Στη συνέχεια συγκέντρωση στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο Bluestar 1 και αναχώρηση για τον Πειραιά στις 13:40. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 21:00 και επιβίβαση στον πούλμαν για την επιστροφή στη Τρίπολη μετά από ένα ταξίδι που θα μας χαρίσει πολλές όμορφες αναμνήσεις.

• Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
• 5 Διανυκτερεύσεις στο 3* ξενοδοχείο “Σκάλα” στη Σκάλα
• 5 Πρωινά σε μπουφέ
• 2 Γεύματα (Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα με σουβλιστό αρνί)
• Εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Φόροι

Σημείωση: Κατάλληλη ενδυμασία για επίσκεψη στις Μονές

• Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
• Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα και γενικά ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

 • Αναχώρηση
  Επιστροφή
  Μέγεθος Group
  Τιμή
   
 • αναχώρηση: Τετάρτη 24 Απριλίου 2019
  επιστροφή: Δευτέρα 29 Απριλίου 2019
  Μέγεθος Group: Χωρίς Περιορισμό
  τιμή: € 385 /Άτομο