• Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Το ταξίδι περιλαμβάνει
 • Το ταξίδι δεν περιλαμβάνει
 • Κράτηση
 • FAQ

Η κατάβαση με τον οδοντωτό είναι προαιρετική! Τιμή εισιτηρίου:7,10€

Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες..

Πρόγραμμα

1 ΗΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 11 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ

Αναχώρηση από Τρίπολη στις 07:00π.μ. με προορισμό τα πανέμορφα Καλάβρυτα.
Λίγα χιλιόμετρα πριν τα Καλάβρυτα θα επισκεφθούμε την Αγία Λαύρα.
Ιστορική μονή, μια από τις αρχαιότερες του ελληνικού και κυρίως του πελοποννησιακού χώρου, γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Εκεί ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης, όπου σηματοδοτούσε την έναρξη του αγώνα.
Επόμενη στάση Μέγα Σπήλαιο.
Η μονή είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου (απ' όπου και το όνομα της) της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού, σε υψόμετρο 899 μέτρων. Απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής το οκταώροφο συγκρότημα της Μονής καθηλώνει και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Το καθολικό της Μονής σκαμμένο στο βράχο, είναι ναός σταυροειδής, εγγεγραμμένος με δύο νάρθηκες. Ο κυρίως ναός έχει τοιχογραφίες του 1653, αξιόλογα μαρμαροθετήματα στο δάπεδο, ξυλόγλυπτο τέμπλο κ.λ.π. ενώ στο νάρθηκα οι τοιχογραφίες ανάγονται στις αρχές του 19ου αιώνα.

.. και φτάνουμε Καλάβρυτα.
Τα Καλάβρυτα υπήρξαν μία από τις περιοχές της Ελλάδας που βίωσαν με τον σκληρότερο τρόπο τα ναζιστικά γερμανικά αντίποινα κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 ο γερμανικός στρατός κατοχής εκτέλεσε σχεδόν όλο τον ανδρικό πληθυσμό (τους περισσότερους πάνω από την ηλικία των 12) των Καλαβρύτων και έκαψε ολοσχερώς την πόλη.
Οι περισσότερες αναφορές κάνουν λόγο για περισσότερους από 800 νεκρούς. Τα Καλάβρυτα είναι σήμερα χαρακτηρισμένος μαρτυρικός οικισμός.
Ξεχωριστό μνημείο της πόλης Καλαβρύτων αποτελεί ο Τόπος Θυσίας στο λόφο του Καπή.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο και το μουσείο του Ολοκαυτώματος, το ρολόι του Μητροπολιτικού Ναού στο κέντρο της πλατείας, το οποίο είναι σταματημένο την ώρα που έγινε η εκτέλεση των ανδρών της πόλης.
Απολαμβάνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας για ξεκούραση και φαγητό,
μέχρι τις 16:45΄ που αναχωρεί ο οδοντωτός από Καλάβρυτα για Διακοπτό.
Ακολουθεί μία μαγευτική διαδρομή μιας ώρας περίπου,στο Φαράγγι του Βουραϊκού.
Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος εγκαινιάστηκε το 1896 και κατασκευάστηκε για να συνδέσει σιδηροδρομικώς το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα. Αποτέλεσε ένα από τα δυσκολότερα έργα για την εποχή του λόγω του ιδιαίτερα δύσβατου εδάφους αλλά και του μεγάλου υψομέτρου στο οποίο κατέληγε, καθώς ο Οδοντωτός αποτελεί τον ορεινότερο σιδηρόδρομο της Ελλάδας. Για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες ο σιδηρόδρομος κατασκευάστηκε με την τεχνική της οδόντωσης κατά την οποία το τραίνο γαντζώνεται, χρησιμοποιώντας κατάλληλα γρανάζια, σε οδοντωτές σιδηροτροχιές στις διαδρομές όπου η κλίση του εδάφους υπερβαίνει το 10%. Ο σιδηρόδρομος διασχίζει το Φαράγγι του Βουραϊκού περνώντας σε μεγάλο μήκος του από σήραγγες και γέφυρες, καλύπτοντας συνολικά απόσταση 22 περίπου χιλιομέτρων.

Θα μας περιμένει το λεωφορείο στο Διακοπτό και με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση-καφέ-παγωτό, θα επιστρέψουμε στην Τρίπολη γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις!

 • την μεταφορά με λεωφορείο
 • την ξενάγηση
 • τις εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα  ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • η συμμετοχή στον οδοντωτό
 • Αναχώρηση
  Επιστροφή
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Αναχώρηση Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022
  Επιστροφή Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
  1 - 1 Pax
   

Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες