• Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Περιλαμβάνονται
 • Δεν περιλαμβάνονται
 • Κράτηση

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ η Ελβετία της Ελλάδας! Κορυσχάδες-Προυσός-Μεγάλο Χωριό-Γοργοπόταμος

Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες..

Πρόγραμμα

1η Ημέρα

Ημερομηνία: : 16 Οκτωβρίου 2021

ΤΡΙΠΟΛΗ –ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ- ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Αναχώρηση το πρωί στις 06:00΄ π.μ. από Πλατεία Αγ. Βασιλείου με προορισμό το Καρπενήσι, και ενδιάμεση στάση κατά τη διαδρομή, για καφέ και ξεκούραση. Λίγα χιλιόμετρα πριν το Καρπενήσι , θα επισκεφτούμε το χωριό Κορυσχάδες που με τη φυσική ομορφιά του αναλλοίωτη στο χρόνο, μαγεύει κάθε επισκέπτη. Έλατα, πλατάνια, παγωμένα νερά και μεγαλοπρεπή βουνά συνθέτουν το σκηνικό. Το όνομά τους προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη «κόρυς» που σημαίνει περικεφαλαία (κατά την αρχαιότητα, πολύ κοντά στο χωριό λειτουργούσε μεταλλείο και με το μέταλλο κατασκευάζονταν όπλα και περικεφαλαίες). Η ιστορία του χωριού παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Στις Κορυσχάδες συνήλθε κατά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, ύστερα από μυστικές εκλογές, που αποφάσισε και ανήγγειλε η κυβέρνηση των βουνών (ΠΕΕΑ),το Εθνικό Συμβούλιο-με εκπροσώπους από όλη την Ελλάδα-που διακήρυξε την ακατάβλητη θέλησή τους να παλέψουν για την απελευθέρωση της χώρας και την πάταξη του φασισμού. Συνεχίζουμε για το Καρπενήσι, με πληθυσμό 7500 κατοίκους και 960 μ. υψόμετρο θεωρείται μία από τις ωραιότερες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, και δίκαια ονομάζεται «η Ελβετία της Ελλάδας», γιατί βρίσκεται ανάμεσα στα μοναδικά δάση της ορεινής Ευρυτανίας, κατάφυτα από έλατα, πεύκα και καστανιές. Στο Καρπενήσι μπορείς να ανακαλύψεις έναν αυθεντικό τρόπο ζωής μέσα στη φύση. Καραϊσκάκης, Μπότσαρης και αργότερα ο Βελουχιώτης σε τούτο τον τόπο, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν τα σχέδιά τους για την απελευθέρωση της Ελλάδας .’’Τα ψηλά βουνά’΄ του Ζαχαρία Παπαντωνίου είναι τα ίδια καταπράσινα βουνά που στέκουν αγέρωχα και επιβλητικά και μας καθηλώνουν με την ομορφιά τους.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε κάποιο από τα παραδοσιακά ταβερνάκια της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα

Ημερομηνία: : 17 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΥΣΟΣ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ - ΤΡΙΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο και με διαδρομή δίπλα στον ποταμό Καρπενησιώτη, ανάμεσα σε πανέμορφες χαράδρες και υπέροχα φαράγγια, κάνοντας στάση στο «πάτημα της Παναγίας», θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας, που στέκει αγέρωχο εδώ και περίπου χίλια χρόνια, χτισμένο σε απόκρημνο βράχο μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Παναιτωλικού.Στη συνέχεια ο προορισμός μας είναι το Μεγάλο Χωριό, ένα χωριό χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 720μ.Θα εντυπωσιαστούμε από τα πέτρινα αρχοντικά του, τους πλακόστρωτους δρόμους, τις πέτρινες βρύσες και τη φιλοξενία των ντόπιων.Θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο με τα ποικίλα εκθέματα από εκκλησιαστικά κειμήλια και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων που μαρτυρούν την αγροτική και κτηνοτροφική ιστορία και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής. Στην πλατεία του χωριού θα γευτούμε τοπικά εδέσματα και φυσικά το διάσημο γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη. Μετά το φαγητό αρχίζει ο δρόμος της επιστροφής .Προορισμός η ιστορική Γέφυρα του Γοργοπόταμου. Ολιγόωρη στάση στα πλατάνια για καφέ. Επιστροφή στην Τρίπολη αργά το βράδυ, γεμάτοι όμορφες εικόνες και συναισθήματα! *Η σειρά εκτέλεσης του προγράμματος δύναται να τροποποιηθεί

Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν – 1 Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο – 1 Πρωινό σε μπουφέ- Φόροι- Εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Επιβάρυνση μονόκλινου: + 25 €

Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους-Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα και γενικά ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 • Αναχώρηση
  Επιστροφή
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Αναχώρηση Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
  Επιστροφή Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
  1Pax - Χωρίς Περιορισμό