• Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Περιλαμβάνονται
 • Δεν περιλαμβάνονται
 • Κράτηση

3/ήμερη επετειακή απόδραση στα ηρωικά χώματα του έπους του 1940.

Στο πρόγραμμα ενδέχεται να γίνουν μικροαλλαγές από τυχόν απρόβλεπτες
επιτόπιες συνθήκες,πάντα προς το συμφέρον των εκδρομέων
θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Ημερομηνία: : 29 Οκτωβρίου 2021

Αναχώρηση στις 06:30΄από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης και μέσω γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου με ενδιάμεσες στάσεις, θα φτάσουμε στο Μπιζάνι, όπου θα επισκεφτούμε το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Τα κέρινα ομοιώματα είναι σε φυσικό μέγεθος, κυρίως μορφές της νεώτερης ιστορίας μας (κρυφό σχολειό, θάνατος Αλή-Πασά, γυναίκες της Πίνδου, κλπ.). Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μέτσοβο, τη γραφική κωμόπολη που σε υψόμετρο 1200 μ., διεκδικεί επάξια μία από τις πρώτες θέσεις στην επιλογή των ελλήνων και όχι μόνο, για χειμερινές ή καλοκαιρινές διακοπές. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν η βυζαντινή μονή του Αγίου Νικολάου, το μουσείο λαϊκής τέχνης, οι τοπικές ενδυμασίες, τα υφαντά, τα ξυλόγλυπτα έπιπλα, τα τυροκομικά προϊόντα.Χρόνος για ξεκούραση και φαγητό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα όμορφα Γιάννενα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Το απόγευμα προαιρετική επίσκεψη στο νησάκι της κυρά Φροσύνης, επίσκεψη στη μονή Φιλανθρωπινών και το μουσείο του Αλή Πασά.Το βράδυ ελεύθερος χρόνος-Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Ημερομηνία: : 30 Οκτωβρίου 2021

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κακαβιά (Kakavi).Μετά τον απαιτούμενο έλεγχο, θα μεταβούμε στη γείτονα χώρα. Πρώτη επίσκεψη το χωριό Βουλιεράτες.-επίσκεψη στο νεκροταφείο των ελλήνων πεσόντων του ελληνοϊ ταλικού πολέμου του 1940 με τον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης.Σε απόσταση 25 χιλ.-25΄λεπτά περίπου από τα σύνορα φτάνουμε στο Κεφαλοχώρι της Δερόπολης, τη Δερβιτσάνη.Ξενάγηση στο χωριό,προσκύνημα στον Ι.Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου,επαφή-συνομιλία με τους κατοίκους .Ακολουθεί επίσκεψη και ξενάγηση στο πανέμορφο Αργυρόκαστρο (Gjirokaster),πόλη προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας.Από το κάστρο θα γνωρίσουμε την ιστορία της πέτρινης πόλης. Το ιστορικό κέντρο του Αργυροκάστρου αποτελεί από το 2005 μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και μαζί με τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα,συνθέτουν ένα πλούσιο ψηφιδωτό που μαρτυρεί την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή στο πέρασμα των αιώνων. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη και το παλιό παζάρι του Αργυροκάστρου-πρόχειρο φαγητό. Ακολουθεί επίσκεψη στους Άγιους Σαράντα (Sarand). H πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Ογχησμός που ήκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας.Η ονομασία της προέρχεται από το Βυζαντινό Ναό των Αγίων Σαράντα, όπου τα ερείπια σώζονται στο λόφο πάνω στην πόλη .Σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει η ελληνική κοινότητα στην πόλη και συνεχίζουν να λειτουργούν τα ελληνικά σχολεία, καθώς επίσης και οι εκκλησίες ,όπως ο Ναός του Αγίου Χαραλάμπους. Φαγητό και ξεκούραση σε παραλιακή ταβέρνα. Αργά το απόγευμα αναχώρηση και έξοδος από τη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς. Βράδυ ελεύθερο στα Γιάννενα.-Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Ημερομηνία: : 31 Οκτωβρίου 2021

Μετά το πρωινό,αποχαιρετούμε τα πανέμορφα Γιάννενα και αναχωρούμε για το ιστορικό Καλπάκι. Χωριό χτισμένο σε κομβικό σημείο, πάνω στην εθνική οδό που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με την Κόνιτσα, το Καλπάκι έμεινε στην ιστορία ως τόπος σφοδρών συγκρούσεων στις αρχές Νοεμβρίου του έτους 1940, κατά την πρώτη φάση του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.Η επίσκεψη στο Μουσείο Πολέμου 1940-1941 θα μας θυμίσει ένδοξες ιστορικές στιγμές της πατρίδας μας. Ο επόμενος σταθμός είναι η διάσημη Μολυβδοσκέπαστη. Το μοναστήρι, που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, οφείλει την ονομασία του στο γεγονός ότι η στέγη του καθολικού του ήταν παλαιότερα καλυμμένη από μολυβδόφυλλα. Η άλλοτε σταυροπηγιακή μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου αποτέλεσε έδρα της Αρχιεπισκοπής Πωγωνιανής έως τα τέλη του 13ου αιώνα.Στη συνέχεια η γραφική Κόνιτσα θα μας φιλοξενήσει για καφέ και ξεκούραση. Ο Αώος, οι κορυφογραμμές του Σμόλικα και της Γκαμήλας, η εντυπωσιακή θέα προς την κοιλάδα,θα μας μαγέψουν. Κατά την επίσκεψή μας στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευή στο όμορφο Μονοδένδρι, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από το μοναδικό φαράγγι του Βίκου. Ακολουθεί επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό Πάπιγκο. Επιβίβαση σε μικρό λεωφορείο και μετάβαση από Αρίστη στο Πάπιγκο, τόπος μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με λιθόστρωτα δρομάκια και κτίρια εξαιρετικού αρχιτεκτονικού κάλους, χαρακτηριστικά δείγματα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής.Το απόγευμα αναχώρηση για Τρίπολη.Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην πόλη μας, αργά το βράδυ,γεμάτοι όμορφες εικόνες και συναισθήματα.

 ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
 ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡΙΣΤΗ – ΠΑΠΙΓΚΟ
 ΔΙΟΔΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ « ΔΙΟΝΗ» (ΔΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ) ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ
 ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΦΡΟΣΥΝΗΣ
 ΕΊΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΆΣΤΡΟΥ 3,5 ΕΥΡΩ
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Π[ΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ
 Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Ο,ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

 • Αναχώρηση
  Επιστροφή
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Αναχώρηση Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021
  Επιστροφή Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021
  1Pax - Χωρίς Περιορισμό
   

  ( 1 Pax - No size limit. ) 170.00 /

  - +