• Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Το ταξίδι περιλαμβάνει
 • Το ταξίδι δεν περιλαμβάνει
 • Κράτηση
 • FAQ

Προσκύνημα στον ‘Αγιο Ραφαήλ στη Μυτιλήνη και περιήγηση στο νησί. Εξόρμηση  στα Μαστιχοχώρια  και στο εμβληματικό Πυργί στη Χίο.

Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες..

Πρόγραμμα

1 ΗΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 9 Οκτωβρίου 2022

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αναχώρηση από την Τρίπολη, στις 16:00΄ από τον Προφήτη Ηλία, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 18:30’. Επιβίβαση και τακτοποίηση στο πλοίο. Απόπλους στις 20:00’ για Μυτιλήνη.

2 ΗΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 10 Οκτωβρίου 2022

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Άφιξη στις 09:45’ στο λιμάνι της Μυτιλήνης και αναχώρηση για τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ στη Θέρμη. Προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Ραφαήλ και στα οστά του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Ειρήνης. Αναχώρηση για το Μουσείο Θεόφιλου στην Βαρειά όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο παγκοσμίου φήμης ζωγράφος .Το μουσείο φιλοξενεί 65 έργα του. Αναχώρηση για τη Μονή του Αγίου Ταξιάρχη στο χωριό Μανταμάδο. Προσκύνημα στην εικόνα του Αγίου, που το ανάγλυφό της είναι φτιαγμένο από το χώμα και το αίμα των μοναχών που σκότωσαν οι Σαρακηνοί. Στην συνέχεια επίσκεψη στο χωριό Συκαμιά γενέτειρα του Στρατή Μυριβήλη στο χώρο-δωμάτιο-μουσείο όπου έζησε και έγραψε τα λογοτεχνικά του έργα. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον Μόλυβο, έναν παραδοσιακό οικισμό με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο την πέτρα και τα κεραμίδια. Επίσκεψη στο πανέμορφο κάστρο και βόλτα στα καλντερίμια της γραφικής κωμόπολης. Μεσημεριανό φαγητό και μπάνιο στην παραλία της Πέτρας. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Παναγία τη Γλυκοφιλούσα που είναι χτισμένη πάνω στο βράχο με τα 114 σκαλιά. Αναχωρώντας θα επισκεφτούμε τη Μονή του Λειμώνα που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιγνάτιο. Επιστροφή στην Μυτιλήνη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Βράδυ ελεύθερο.

3 ΗΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 11 Οκτωβρίου 2022

ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΧΙΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση στις 09:30’ για την Αγιάσο που είναι χτισμένη στις πλαγιές του όρους «Όλυμπος», με στάση στην Καρίνη μια περιοχή με πλούσια βλάστηση και άφθονα νερά. Επίσκεψη και προσκύνημα στην εικόνα της Παναγίας των Σιών και της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας και γνωριμία με τον γνήσιο παραδοσιακό οικισμό. Αναχώρηση για μεσημεριανό φαγητό και μπάνιο στην πατρίδα του ούζου, το Πλωμάρι, την πόλη με τα παλιά σαπωνοποιία. Επίσκεψη σε παραδοσιακό αποστακτήριο ούζου. Το απόγευμα επιστροφή στη Μυτιλήνη - προτείνουμε προσκύνημα στον Άγιο Θεράποντα τη μεγαλύτερη εκκλησία του Ανατολικού Αιγαίου και προσκύνημα στον πολιούχο της πόλης Άγιο Αθανάσιο. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο στις 18:00’ και αναχώρηση για Χίο. Άφιξη στη Χίο στις 21:00’ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

4 ΗΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 12 Οκτωβρίου 2022

ΧΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το διάσημο χωριό του Βροντάδου, όπου κάθε Πάσχα αναβιώνει το έθιμο του ρουκετοπόλεμου. Ακολουθεί επίσκεψη στη Βολισσό, το μεγαλύτερο χωριό της βορειοδυτικής Χίου. Επίσκεψη στη Μονή της Αγίας Μαρκέλλας, πολιούχο του νησιού. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τη νότια Χίο με τα παγκοσμίου φήμης Μαστιχοχώρια της που εκτός από την παραγωγή μαστίχας φημίζονται και για την αρχιτεκτονική τους. Με πρώτη στάση στο Πυργί - το ζωγραφιστό χωριό, όπως το αποκαλούν - αφού έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο για την ιδιόρρυθμή ζωγραφική στα σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και καφέ. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στα Μεστά την πανέμορφη καστροπολιτεία. Το ιδιαίτερο στοιχείο του χωριού είναι η αρχιτεκτονική του, καθώς τα σπίτια είναι χτισμένα πολύ κοντά το ένα στο άλλο, ενώ επικοινωνούν μεταξύ τους με πολύ στενά, σκεπαστά δρομάκια, τους «θόλους». Αργά το απόγευμα, αναχώρηση για το λιμάνι των Μεστών, βόλτα, ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ στις 22:50΄ επιβίβαση και τακτοποίηση στο πλοίο, απόπλους για Πειραιά.

5 ΗΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 13 Οκτωβρίου 2022

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΤΡΙΠΟΛΗ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:20’ και επιστροφή στην Τρίπολη.

 • την μεταφορά με λεωφορείο
 • τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
 • μια διανυκτέρευση  σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στην Μυτιλήνη
 • μια διανυκτέρευση  σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στη Χίο
 • τις εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Αναχώρηση
  Επιστροφή
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Αναχώρηση Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022
  Επιστροφή Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022
  1 - 1 Pax
   
  Available Seats: 1

  ( 1 - 1 Pax ) 250.00 /

  - +

Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες