• Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Το ταξίδι περιλαμβάνει
 • Το ταξίδι δεν περιλαμβάνει
 • Κράτηση
 • FAQ

Οχρίδα!! Η μεγαλύτερη πόλη στη Λίμνη Οχρίδα και η όγδοη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Η Οχρίδα μνημονεύεται ότι άλλοτε είχε 365 εκκλησίες, μια για κάθε μέρα του χρόνου, και έχει αναφερθεί ως «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων».

Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες της ομώνυμης λίμνης και θυμίζει στην τοπογραφία της νησί.

Η Οχρίδα είναι ένα από τα μόνο 28 μνημεία που αποτελούν μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι τόσο Πολιτιστικά όσο και Φυσικά μνημεία.

 

Τρίπολη - Φλώρινα - Οχρίδα - Μπίτολα - Λίμνη Οχρίδας

Μοναστήρι Οσίου Ναούμ - Στρούγκα - Εθνικός Δρυμός Μαυρόβου

Φαράγγι Ράντιτσα - Μοναστήρι Αγ. Ιωάννη Μπίγκορσκι

Πρόγραμμα

1η Ημέρα

Ημερομηνία: : 19 Οκτωβρίου 2023

Τρίπολη - Μπίτολα - Οχρίδα

Αναχώρηση από Τρίπολη, 06:00’ το πρωί από τον Προφήτη Ηλία και ακολουθούμε τη διαδρομή Ρίο-Αντίρριο, Ιωάννινα, Φλώρινα. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις συνεχίζουμε για τον συνοριακό σταθμό. Επόμενη στάση Μπίτολα ή Μοναστήρι. Πόλη αξιόλογων πολιτιστικών μνημείων. χαρακτηριστικότερα όλων ο καθεδρικός ναός του Αγίου Δημητρίου (1830), μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες της Βόρειας Μακεδονίας, η σκεπαστή αγορά, το παλιό παζάρι (19ος αι.), ο Πύργος με το Ρολόι (17ος αι.), το τέμενος του Αϊντάρ Καντί (16ος αι.) αλλά και πλήθος νεοκλασικών αρχοντικών του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα στον φημισμένο κεντρικό δρόμο της πόλης Σιρόκ Σοκάκ (Широк Сокак).
Η Μπίτολα είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις στην επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας, έχοντας ιδρυθεί ως Ηράκλεια Λυγκηστίς στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. από τον Φίλιππο Β΄ της Μακεδονίας.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση.

2η Ημέρα

Ημερομηνία: : 20 Οκτωβρίου 2023

Μοναστήρι Οσίου Ναούμ - Ξενάγηση Οχρίδα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Στο χώρο της μονής είναι θαμμένος ο Όσιος Ναούμ, που ίδρυσε την μονή το 905 μ.Χ. Από τον 16ο αιώνα λειτούργησε στο μοναστήρι ελληνικό σχολείο. Από το 1912 μέχρι το 1925 το μοναστήρι και η γύρω περιοχή ανήκε στο αλβανικό κράτος. Τελικά στις 28 Ιουνίου 1925 ο βασιλιάς της Αλβανίας Ζογ Α’ μετά από διαπραγματεύσεις παραχώρησε την περιοχή με το μοναστήρι στην Γιουγκοσλαβία.

Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην παλιά πόλη της Οχρίδας.
Η Οχρίδα μνημονεύεται ότι άλλοτε είχε 365 εκκλησίες, μια για κάθε μέρα του χρόνου, και έχει αναφερθεί ως «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων». Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις όχθες της ομώνυμης λίμνης και θυμίζει στην τοπογραφία της νησί. Η Οχρίδα είναι ένα από τα μόνο 28 μνημεία που αποτελούν μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι τόσο Πολιτιστικά όσο και Φυσικά μνημεία.
Θα επισκεφθούμε τα κυριότερα αξιοθέατα, την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, του Αγ. Παντελεήμονα, το φρούριο του Τσάρου Σαμουήλ, το Ρωμαϊκό Θέατρο.
Ελεύθερος χρόνος για καφέ και ξεκούραση ή προαιρετικά μπορούμε να επιβιβαστούμε σε επιβατικό πλοίο για μία μικρή κρουαζιέρα στην όμορφη λίμνη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας – ελεύθερος χρόνος.

3η Ημέρα

Ημερομηνία: : 21 Οκτωβρίου 2023

Στρούγκα - Μαύροβο - Ράντιτσα - Μπίγκορσκι

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας με πρώτη στάση την Στρούγκα – ελεύθερος χρόνος για καφέ και συνεχίζουμε για το Μαύροβο, περιοχή που φημίζεται για το φυσικό της κάλλος, τη θέα, την τεχνιτή λίμνη αλλά και ορεινούς λόφους από όπου κανείς μπορεί να δει το πανόραμα του όρους Μπίστρα.
Μέσα από το Φαράγγι Ράντισα (38 χλμ.) το μεγαλύτερο βατό Φαράγγι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπίγκορσκι. Η Μονή ιδρύθηκε το έτος 1020, από τον πρώτο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Ιωάννη Δεβρινό.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο - Ελεύθερος Χρόνος

4η Ημέρα

Ημερομηνία: : 22 Οκτωβρίου 2023

Οχρίδα - Τρίπολη

Πρωινό – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και ξεκινάμε, ακολουθώντας τη διαδρομή Ιωάννινα – Ρίο Αντίρριο, για τον δρόμο της επιστροφής.

Μεταφορές βάσει προγράμματος

3 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή

ξεναγήσεις βάσει προγράμματος με επαγγελματία ξεναγό

εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό

επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου

φόρο διαμονής

 • Αναχώρηση
  Επιστροφή
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Αναχώρηση Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023
  Επιστροφή Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023
  1 - 1 Pax
   
  Available Seats: 1

  ( 1 - 1 Pax ) 250.00 /

  - +

Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες