• Λεπτομέρειες
 • Πρόγραμμα
 • Το ταξίδι περιλαμβάνει
 • Το ταξίδι δεν περιλαμβάνει
 • Κράτηση
 • FAQ

Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες..

Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες..

Πρόγραμμα

1Η ΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 3 Ιουνίου 2023

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΒΕΡΟΙΑ

Αναχώρηση 06:30΄ από τον Προφήτη Ηλία στην πλατεία Άρεως με προορισμό τις πανέμορφες Πρέσπες. Μέσω της Ιόνιας Οδού και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, το μεσημέρι θα φτάσουμε Πρέσπες.
Οι Πρέσπες έχουν ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή λόγω του μοναδικού φυσικού κάλλους καθώς και της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής. Στη Μικρή Πρέσπα θα επισκεφθούμε το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου, μέσω της ξακουστής πλωτής γέφυρας .Στην συνέχεια θα περιηγηθούμε στο χωριό Άγιος Γερμανός με την ομώνυμη βασιλική εκκλησία. Κατόπιν θα περπατήσουμε στον παραδοσιακό οικισμός Ψαράδες που είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Μην ξεχάσετε να ψωνίσετε παραδοσιακά ντόπια προϊόντα, όπως τα φασόλια γίγαντες. Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα για την πανέμορφη Καστοριά. Βόλτα και καφέ στην λίμνη. Στη συνέχεια αναχώρηση για Βέροια - άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο-. Ελεύθερος χρόνος -διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 4 Ιουνίου 2023

ΒΕΡΟΙΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΕΔΕΣΣΑ - ΒΕΡΟΙΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τα μαγικά Λουτρά Πόζαρ . Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμόύ «Τόπλιτσα», που σημαίνει στα σλάβικα, σε ελεύθερη μετάφραση: «Θερμοπόταμος» που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Ελεύθερος χρόνος για να κάνετε το μπάνιο σας στους εξωτερικούς καταρράκτες ή τις πισίνες, να επισκεφθείτε τα χαμάμ, να κάνετε τον περίπατό σας ή να πιείτε το καφεδάκι σας απολαμβάνοντας το εκπληκτικό αυτό φυσικό περιβάλλον. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Έδεσσα ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για την Βέροια όπου θα δούμε την Εβραϊκή Συναγωγή ,το βήμα του Απόστολου Παύλου, το Βυζαντινό και αρχαιολογικό μουσείο Βέροιας .Σας προτείνουμε να γευτείτε το φημισμένο Ραβανί Βέροιας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα-διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ

Ημερομηνία: : 5 Ιουνίου 2023

ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ- ΒΕΡΓΙΝΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Καστανιά Ημαθίας και την Ι.Μονή Παναγίας Σουμελά, η οποία κτίστηκε το 1951 από Πόντιους Πρόσφυγες, ως αναβίωση της ξακουστής ιστορικής Μονής στην Τραπεζούντα του Πόντου. Στο μοναστήρι φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που σύμφωνα με την παράδοση φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και εκκλησιασμό.
Στη συνέχεια αναχώρηση για την κωμόπολη της Βεργίνας που βρίσκεται στη θέση των αρχαίων Αιγών, πρωτεύουσας της αρχαίας Μακεδονίας. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, με συνοδεία ξεναγού. Το 1977 ο Μανώλης Ανδρόνικος στην «Μεγάλη Τούμπα» ανακάλυψε τέσσερα θαμμένα ταφικά κτίσματα τα δύο από τα οποία ήταν ασύλητα. Στην πραγματικότητα ανακάλυψε τον τόπο ταφής των Βασιλέων Μακεδόνων καθώς και του τάφου του βασιλιά Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το όνομα της Βεργίνας προτάθηκε το 1923 από τον Μητροπολίτη Βέροιας, Κωνστάντιο Β΄, ο οποίος την ονόμασε από το όνομα της θρυλικής Βασίλισσας Βεργίνα την τελευταία Ελληνίδα ηγεμόνα πριν από την άλωση της Βέροιας από τους Οθωμανούς το 1433 Αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής, μέσω της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Αθήνας με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

 • την μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
 • τις 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο  στην πόλη της  Βέροιας
 • την είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και σε μουσεία
 • ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ώς προαιρετικό
 • επιβάρυνση μονόκλινου 35€
 • την είσοδο για τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας                                                                                                                                                                                                     Τιμή εισόδου: έως 25 ετών , ΑΜΕΑ , άνεργοι, πολύτεκνοι κτλ: δωρεάν-Άνω των 25 ετών: 15 € – Άνω των 65 ετών:  8€.
 • Αναχώρηση
  Επιστροφή
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Αναχώρηση Σάββατο 3 Ιουνίου 2023
  Επιστροφή Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
  1 - 1 Pax
   

Δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες